Benefiti kolagena i zašto ovaj suplement ulazi u svakodnevnu negu i higijenu kože

Benefiti kolagena i zašto ovaj suplement ulazi u svakodnevnu negu i higijenu kože

Kolagen je jedan od najvažnijih proteina u telu i igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja kože, kostiju i zglobova. Ovaj protein se nalazi u vezivnom tkivu, a njegova glavna funkcija je da daje snagu, elastičnost i fleksibilnost našim tkivima. Međutim, kako starimo, proizvodnja kolagena u našem telu se smanjuje, što dovodi do gubitka čvrstoće i elastičnosti kože, slabljenja kostiju i zglobova, pojave bora i drugih znakova starenja kože. Stoga, dodavanje kolagena u ishranu i korišćenje kolagenskih suplemenata može biti izuzetno korisno u održavanju zdravlja i ljepote kože, kao i zdravlja kostiju i zglobova. Benefiti kolagena su veoma brojni zbog važnosti gradivne funkcije koju kolagen ima.

Super Collagen Antiage

Zašto je važno da kolagen bude hidrolizovan?

Obični kolagen je prisutan u telu u obliku vlaknastih proteina, dok je hidrolizovani kolagen razbijen na manje peptide, što olakšava njegovu apsorpciju. Hidrolizovani kolagen se smatra efikasnijim za podršku zdravlju kože, kostiju i zglobova. Ovaj tip kolagena se lakše razgrađuje i apsorbuje u telu. Hidrolizovani kolagen se često nalazi u obliku praha ili tečnosti, što ga čini lakšim za korišćenje i dodavanje u različite namirnice i napitke. Takođe se smatra da hidrolizovani kolagen ima bolji ukus i ne ostavlja grudvice kao obični kolagen

Hidrolizovani tečni kolagen tipa 1 i 3 su najbolji oblici kolagenskih suplemenata, jer se lako apsorbiraju u telu i omogućavaju bolju iskoristivost i delotvornost. Upravo to je ono što čini naše proizvode Super Collagen Antiage i Super Collagen Antiage Ultra izvrsnim izborom za žene i muškarce koji žele održavati zdravlje svoje kože, kostiju i zglobova.

Super Collagen Antiage linija proizvoda je namenjena muškarcima i ženama do 45 godina starosti, dok je Super Collagen Antiage Ultra linija proizvoda namijenjena muškarcima i ženama preko 40 godina. Oba proizvoda su napravljena od hidrolizovanog tečnog kolagena tipa 1 i 3, koji se lako apsorbuje u telu i pomaže u održavanju zdravlja kože, kostiju i zglobova.

Pored hidrolizovanog tečnog kolagena, liinija super collagen antiage proizvodi sadrže i ekstrakt nara, koji ima mnoge benefite za zdravlje kože. Ekstrakt nara je bogat antioksidansima, koji štite kožu od štetnog djelovanja slobodnih radikala i pomažu u smanjenju pojave bora i drugih znakova starenja kože. Takođe, ekstrakt nara poboljšava hidrataciju kože i poboljšava njenu teksturu.

U našim proizvodima takođe se nalazi i vitamin E, koji je poznat po svom antioksidativnom delovanju, a  pomaže  održanju zdravlja kože. Vitamin E pomaže u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih UV zračenjem, te pomaže u smanjenju pojave bora i drugih znakova starenja.

Super Collagen Antiage ultra – najmoćniji efekat filera

Drugi benefiti  kolagena i kako utiče na povećanje nivoa energije

Kolagen može pomoći u smanjenju umora i pospanosti. Ovaj protein  igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja mišića i nervnog sistema.  Hidrolizovani kolagen se lako apsorbuje u telu, što može pomoći u bržoj isporuci hranljivih sastojaka koji su važni za održavanje energije. Dodavanje kolagena u ishranu može pomoći u balansiranju nivoa šećera u krvi, što može sprečiti nagle padove energije. Kolagen sadrži aminokiselinu glicin, koja ima smirujući efekat i može pomoći u smanjenju stresa koji može iscrpiti nivo energije.

Dodavanje kolagena u ishranu može pomoći u poboljšanju kvaliteta sna, što može pomoći u obnovi energije tokom noći. Kolagen sadrži aminokiseline koje su važne za proizvodnju energije u ćelijama, kao što su arginin i prolin. Dodavanje kolagena u ishranu može pomoći u podršci zdravlja creva. Zdrava creva imaju bolju apsorpciju hranljivih sastojaka i doprineti boljem nivou energije. Kolagen je važan za podršku zdravlju kostiju i zglobova, što može pomoći u održavanju fizičke aktivnosti i poboljšanju nivoa energije.

 

 

Comments are closed.