Kako tretirati bolove i otoke na zglobovima

Kako tretirati bolove i otoke na zglobovima

aleksandarmn logo

aleksandarmn logo

image1 1

Bole vas zglobovi, imate ograničene pokrete, teško se krećete ?  Vrlo verovatno je da bolujete od osteoartroze, zapaljenskog procesa koji zahvata hrskavicu zglobova i izaziva odumiranje hondrocita, ćelija koje stvaraju hrskavičavo tkivo zgloba. Ove ćelije su jako bitne i za lučenje hijaluronske kiseline koja omogućava da zglobne površine klize jedna pored druge, ne dodirujući se. Proces starenja, povrede ili zapaljenski proces u zglobu utiču da se smanjuje broj hondrocita, samim tim je i manja proizvodnja hijaluronske  kiseline unutar zgloba, što dovodi do bolova, otoka, smanjenog obima pokreta

To sve narušava kvalitet života i veoma bitno remeti obavljanje čak i najosnovnijih poslova. Zbog epidemije korona virusa, ambulante ortopedije, reumatologije i fizikalne medicine su zatvorene i sve njihove aktivnosti su usmerene gotovo isključivo na traumu i akutne povrede i stanja. Kod lekara specijaliste u ovom trenutku ne možete, a zglob kolena, kuka, ramena, šake vas bole, otiču i ometaju vaš svakodnevni ritam života. Ima li rešenja ?  Zapravo DA.

Hondroprotektori koji doprinose sprečavanju bolova u zglobovima

Joint MD Extra Strength i Joint Revolution su hondroprotektori najmodernije generacije, koji pomažu u sprečavanju bolova u zglobovima na dva načina :

  1. Utiču na uzrok bolesti (zapaljenje)
  2. Ishranjuju zglob upravo supstancama koje su mu neophodne za oporavak inormalno funkcionisanje

 Za prvu ulogu odgovorna je zaštićena formulacija Joint Health Proprietary Blend koja sadrži imunoglobuline iz mleka koji su odgovorni za blokiranje medijatora zapalenja (supstanci koje izazivaju dalje širenje zapalenja, odgovorni su za nastajanje bola i otoka), prekidaju kaskadu inflamacije i dovode do zaustavljanja i usporavanja osteoartroze. 

Takođe se u okviru ove formulacije nalazi i ekstrakt korena kurkume, prirodnog antizapaljenskog i antioksidativnog sredstva. Zajedno, sinergistički smanjuju otok, bol i potrebu da se na duže staze koriste analgetici koji mogu da oštete sluznicu želudca.

 Za drugi segment delovanja odgovorna je formulacija Joint Support Proprietary Blend. Ona ishranjuje ćelije hrskavice i snabdeva ih najbitnijim gradivnim supstancama. Sadrži hijaluronsku kiselinu koja omogućava fluidne pokrete zglobnih površina, Alfa-lipoinsku kiselinu koja štiti nervne ćelije od oštećenja, MSM (Metil Sulfonil Metan) bitan za stvaranje sulfatnih mostova i čvrstinu zglobova, Bromelain – jednu od najjačih antioksidativnih supstanci, Ekstrakt korena đumbira sa izuzetno jakim antizapaljenskim i analgetskim efektom, kao i koren troskota koji sadrži Resveratrol, veoma snažnu antiinflamatornu i antioksidativnu supstancu.

Joint MD Extra Strength sadrži još i :

Magnezijum citrat čija je uloga u ostvarivanju bolje mišićne funkcije i nervne provodljivosti, smanjenju grčeva, održavanju normalnog srčanog ritma, ali i pravilnoj izgradnji kostiju.

Vitamin D3 u dnevno preporučenoj dozi koji ima ulogu u održavanju i jačanju kostiju, ali i imunog sistema, digestivnog trakta, normalnom funcionisanju srčanog mišića kao i zaštiti pluća od infekcija.

Joint MD Revolution sadrži hondroitin sulfat čija je prevashodna uloga u održavanju zdrave strukture zgloba, zadržavanju vode i hranljivih supstanci kojima se ishranjuju ćelije hrskavice, kao i pravilnom rasporedu glukozoaminoglukana  i hijaluronske kiseline u zglobnom matriksu.

Preporuka je kod jačih upala i težih stadijuma osteoartroze koristiti 2 puta dnevno po jednu tabletu Joint Revolution prvih 15 dana, potom naredna 3 meseca po 1 tabletu Joint Revolution. Potom može da se napravi pauza od mesec dana pa nastaviti još 3 meseca po jednu tabletu dnevno. Nakon tog perioda otići na kontrolu kod nadležnog specijaliste.

Kod lakših oblika osteoartroze i povreda koristiti 2 puta dnevno po 2 tablete Joint MD Extra Strength prvih 15 dana, potom 2 puta 1 tabletu dnevno naredna 3 meseca. Može da se napravi pauza mesec dana, zatim nastaviti još 3 meseca 2 puta dnevno po 1 tabletu. Nakon tog perioda otići na kontrolu kod nadležnog specijaliste.

Dr Marko Hufnagel

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *