Ko me je podržavao dok sam se borila za dete

Ko me je podržavao dok sam se borila za dete

Ja dok sam se borila za dete muž mi je bio glavni oslonac, kako na početku tako i sad.

Već sa zakazivanjem venčanja dobijali smo pitanja, da li se venčavamo zato što sam u drugom stanju. Na početku je bilo ponekad i simpatično , ali kad se to pitanje postavi 100 puta prestaje da bude zabavno. Moj muž i ja bismo svakako bili najsrećniji da je to bilo tako, pre braka ili prvog dana odmah, ali nije se desilo. Nije se desilo ni prvog meseca, ni drugog ni trećeg… Prošlo je godinu dana kako smo živeli zajedno i krenuo je drugi set pitanja…

Obzirom da sam ceo život neko ko radi i trudi se da opravda svoje školovanje usledile su sugestije… Nije karijera sve u životu, bolje vam je da sada dobijete decu… Posao neće nigde pobeći… I tako u nedogled. Ja se nisam izjašnjavala niti bilo koga opterećivala svojim problemom. Nas dvoje smo znali šta nas čeka i postali smo ostrvo koje ćuti i prolazi zajedno kroz razočarenja. Ako očekujete od sveta podršku mislim da je mnogo teže.fertility aid podrska dok sam se borila za dete

 

Žene čini mi se, bez obzira da li je kočnica kod njih ili partnera osećaju veću krivicu kada izostane trudnoća. Međutim ima itekako osvešćenih muškaraca, koji znaju da budu i tiha i verbalna podrška bez premca.

Puno sam vremena provela na Ringeraji, čitajući iz daleka, nisam bila aktivan član foruma, ali su mi iskustva koja su žene delile bila pravo blago. Na ovaj način htela sam da se zahvalim i podelim svoje iskustvo.

Osim što sam naučila sve o hormonima, neplodnosti i opcijama koje su ženama drastičnoo pomogle, probavala sam neke od trikova koje sam naučila zahvaljujući forumu. Svesna sam da ne pomaže svima sve isto svejedno upustila sam se u mnoge od tih avantura. Pre neka 3 meseca sam počela sa akupunkturom i probala sam proizvod o kome je 1 žena pisala na ringeraji. Prvi put nakon sada već 3 godine čekanja i pokušavanja, desilo se čudo. Nakon 2 meseca akupunkture i fertility aid ostala sam trudna. Prvi put u životu. Trudnoća je bila nažalost biohemijska, ali verujte za mene ogroman pomak dalje. Otišla sam kod ginekologa na razgovor i on mi je rekao da probam još pola godine bez procesa VTO.

Razlog odgađanja su naše godine i ostvarena trudnoća. Koliko god ludo zvučalo i bilo razočaranje, samo saznanje da mogu da ostanem trudna me je diglo u nebo. Sve to vreme dok sam se borila za dete samo sam čekala da vudim dve crtice na testu. Pročitala sam jedan vrhunski tekst gde je zena pisala o partijanju i trudnoći koja joj se tada desila. Šta sam odlučila ? Da se maknem iz zone moranja po svaku cenu. Napravila sam sedeljku za moje drugarice i napravile smo pakt da izlazimo pod obavezno svake druge subote u mesecu.

Javicu se i sa novim vestima a do tada samo čitam pijem moj Fertility i idem na bockanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *