Liposomalni suplementi su najbolji izbor , evo i zašto

Liposomalni suplementi su najbolji izbor , evo i zašto

Poslednje 3 godine sve više se pominju liposomalni suplementi i njihova superioronost u odnosu na druge vrste suplemenata. Odgovor na pitanje njihove superiornosti leži u 2 do 3 puta većoj moći apsorpcije od svih drugih vrsta suplementacije na tržištu. Dok marketinško utrkivanje neprestano traje, kliničke studije i druga ispitivanja liposomalne suplementacije daju  rezultate koji su neoborivi. Apsorpcija liposomalnih suplementata je do 95%. Pre svega zahvaljujući liposomima koji su otporni na želudačnu kiselinu i njihovoj sposobnosti da prodru u ćeliju. Ako bismo koristili najjednostavniji opis za lipozome mogli bismo da ih nazovemo najbezbednijim i najefikasnijim nosačima.

Druga najvažnija karakteristika bila bi brzina delovanja liposomalnih suplemenata. Zbog otpornosti liposomalne strukture na želudačnu kiselinu, sve hranljive materije tj suplementi uspešno i neoštećeno  dolaze do creva nakon čega i dalje bezbedno prodiru u krvotok i u ćelije. Dejstvo je do 4 puta brže nego kod običnih suplemenata.

ŠTA SU LIPOZOMI?
Lipozomi su srce tehnologije lipozomalne inkapsulacije (LET). Šta je LET? Tehnologija lipozomalne inkapsulacije sastoji se od mikroskopskih zdravih čestica masti sačinjenih od fosfolipida zajedno sa vitaminima i mineralima rastvorljivim u vodi.

Fosfolipidi obavijaju membrane oko svake ćelije u našem telu. To su ćelijske membrane koje ili dozvoljavaju ili inhibiraju(odbijaju) apsorpciju hranljivih materija ili jedinjenja.

Lipozomi su mikroskopske čestice masti koje formiraju membranu napravljenu od molekula fosfolipida. Struktura liposoma je šuplja i zatvorena je fosfolipidnim dvostrukim slojem koji ih čini efikasnim prenosiocima lekova i hranljivih materija direktno u krvotok i ćelije.

Ova jedinstvena struktura čini da se molekul pretvara u šuplju strukturu kada je uronjen u vodu ili vodeni rastvor. Stoga, ako se vitamin ili hranljiva materija pomeša sa fosfolipidima, lipozom bi predstavljao uhvaćeni vitamin enkapsuliran koji ima najvecu moguću šansu da stigne unutar ćelije.

 

Još benefita liposomalnih suplemenata:

 

Povećana bioraspoloživost i apsorpcija hranljivih materija u ciljne ćelije.

Neinvazivni su.

Povećavaju intracelularnu isporuku.

Oni su isplativi. Upravo zbog visoke iskoristljivosti tj apsorpcije doze koje treba unositi su manje nego kod običnih suplemenata.

Oni su alternativa za one koji imaju problema  da uzimaju kapsule ili tablete.

Oni mogu da isporuče i hidrofilna (rastvorljiva u vodi) i hidrofobna (rastvorljiva u mastima) jedinjenja.

Gotovo nemaju neželjenih efekata povezanih sa redovnim oralnim suplementima, ne izazivaju mučninu i dijareju.

Lipozomalni suplementi su revolucija na polju unošenja i isporuke hranljivih materija u naše telo. Lipozomi su korišćeni da poboljšaju isporuku i apsorpciju magnezijuma, vitamina C, glutationa i kurkumina, a klinička ispitivanja su uključivala antibiotike i lekove protiv raka.

Dva najvažnija elementa za zdrav organizam jesu magnezijum i vitamin C. Marnys-lider u inovacijama suplementacije  je razvio liposomalne formule Vitamina C i Magnezijuma koje su dokazano najefikasnije na evropskom tržištu. Organski Liposomalni tečni magnezijum 10 shotova i Liposomalni tečni vitamin C 10 shotova, osim svoje rekordne efikasnosti i apsorpcije od 95%, oba suplementa deluju svega nekoliko trenutaka nakon uzimanja.

Liposomalna suplementacija ima dugotrajan efekat na organizam, i njihova redovna primena garantuje jak i zdrav organizam.

Korišćenje Organskog tečnog  Liposomalnog Magnezijuma doneće vam zdrave mišiće i kosti a pored toga i izbalansiran nivo elektrolita u organizmu kao i zdrav nervni sistem. Uz redoovno korišćenje tečnog Liposomalnog Vitamina C vaš imunitet biće jači nego ikad a koža sjajna i zdrava kao nakon redovnih kozmetičkih tretmana.

Svet suplementacije u sve većoj meri ide u tom pravcu, svakako je dobro ne samo probati nego i redovno koristi ovakve dodatke ishrani. Uticaj na organizam je izuzetan a kontraindikacija gotovo da nema.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *