Having Fun Getting Fit program

Having Fun Getting Fit program

Program za prevenciju gojaznosti i agresivnosti

Having fun baner v2
Program za razvoj i poboljšanje psiho-fizičkih sposobnosti i prevenciju gojaznosti i agresivnosti je oficijalni program Thera-Band akademije. Program je osmišljen od strane vrhunskih stručnjaka među kojima su i Prof Dr. Nadja Scott, Pt Astrid Buscher i Dr.Claudia Karger, a sastoji se iz dvanaest oficijalnih vežbi kroz koje se ovaj program sprovodi : spajdermen, cirkus, zemlja avantura, indijanci, samo su neke od njih. Svaka od vežbi targetira 12 posebnih celina, te se na svakom času uči nešto novo i razvijaju se grupe mišića koje nisu uključene sa sledećem času (npr. na času indijanci radi se upoznavanju materija pri čemu mališani razvijaju osećaj za ravnotežu i koordinaciju, dok istovremeno uče o stranama sveta…)

Cilj programa za prevenciju gojaznosti i agresivnosti je da se kroz igru deci razviju i poboljšaju fizičke i motorne sposobnosti, što će posledično uticati i na smanjenje telesne težine dece, a samim tim i na prevenciju različitih oboljenja. Preko šest stotina studija dokazalo je da ovaj program utiče, osim na prevenciju gojaznosti i agresivnosti i na prevenciju ravnih tabana, poboljšanje motoričkih sposobnosti, koordinacije i razvijanje timskog duha. Program Having Fun Getting Fit je namenjen mališanima uzrasta od tri do deset godina. Svaki čas traje 45 minuta. Nastavu sprovode isključivo stručna lica akreditovana od strane TBA.
Ovaj koncept je ocenjen kao jedan od najzelenijih inovacija u Srbiji.

Reference:
Thera-Band program priznat je od Američkog udruženja fizioterapeuta (APTA), akreditovan od Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, podržan od Sekreterijata za dečju zaštitu, Republičkog zavoda za sport, Saveza za rekreaciju i fitnes, US Ambasy, Tiršove-odeljenje za fizikalnu medicinu. Program je prihvaćen u SAD-a i mnogim evropskim zemljama. Implementiran je u dečjim sportskim školama Activity i Fortuna, Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova – odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije, Republičkom zavodu za sport, SC Olimp, Zvezdanom gaju, Rekreacionom centru u Mirjevu, O.Š. Jelena Ćetković…

progra6

Više o programu Having Fun Getting Fit možete pogledati na sledećim linkovima:

http://www.facebook.com/HavingFunGettingFit

http://www.youtube.com/watch?v=1eBGArLiBRc&feature=share

http://www.youtube.com/watch?v=yJs-4zwN17M&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=jPJc2JXa95o

http://www.youtube.com/watch?v=OVRbxAprcUY

3 Drugarijada koju je organizovala fondacija Novak Đoković  je bila opremljena programom HFGF u nastavku možete pogledati slike sa 3 Drugarijade na Zlatiboru.