NOVO U PONUDI! JointMD Repair Gel

NOVO U PONUDI! JointMD Repair Gel

JOINTMD REPAIR GEL

Inovativna i najkompleksnija formula kod bolova u zglobovima, tetivama i mišićima po preporuci prestižne američke MAYO klinike

UKLONITE BOL!

JMD REPAIR GEL je jedinstvena i najkompleksnija formula sa trostrukim delovanjem sačinjena po preporuci sastojaka prestižne američke MAYO CLINIC, koja UBLAŽAVA BOLOVE izazvane ARTRITISOM, DELUJE NA SVE ZGLOBOVE, UMANJUJE BOL I UKOČENOST ZGLOBOVA I POVEĆAVA POKRETLJIVOST.

bol

Problem sa bolovima u zglobovima ima preko 75% ukupne populacije preko 60 godina. Međutim, sve češće i mladi ljudi imaju taj problem. U Americi 23% ukupne populacije starije od 18 godina ima problem sa bolovima u zglobovima.
Joint MD repair gel omogućava da na siguran način ublažite bol, bez upotrebe hormona i antiinflamantornih lekova koji mogu imati brojne posledice.
Joint MD reapir gel sadrži samo aktivne sastojke! 100% prirodan!

BOLOVI U ZGLOBOVIMA I UPALA ZGLOBOVA

Bolovi u zglobovima i mišićima su po statistikama jedan od najčešćih razloga za posetu lekaru. Ova stanja uzrokuju mnogi faktori: nasleđe, prekomerna težina, istezanje tetiva ili ligamenata, iscrpljenost, bakterijske i virusne upale te razni hormonski i metabolički poremećaji. Osnovni simptomi svih bolesti zglobova, bilo da su u pitanju zapaIjenske ili degenerativne prirode, jesu bol, ukočenost zglobova i organičena pokretljivost.

Krug bola

Za šta se primenjuje JOINTMD REPAIR GEL?

Preporučuje se kod :
reumatskih bolova
bolova u vratu
bolova u ramenima
bolova u kolenu
bolova u skočnom i ručnom zglobu
bolova izazvanih preopterećenjem
povreda ligamenata
povreda mišića
bolova u leđima
lumbaga
išijasa
artritisa
uganuća
grčeva mišića
sportskih povreda

Upotreba:
Joint MD Repair Gel je namenjen za spoljašnju upotrebu. Gel se nanosi u tankom sloju na ciljna mesta (mišiće i zglobove). Koristi se 2-3 puta dnevno, deluje 10-12 sati i blagotvorno dejstvo se oseća već nakon nekoliko minuta. Dovoljan za 50 aplikacija. Nakon nanošenja gela obavezno oprati ruke.

 

ZAŠTO JOINTMD REPAIR GEL?

Joint MD repair gel je jedini preparat na tržištu koji predstavlja jedinstvenu i idealno balansiranu kombinaciju 6 različitih vrsta biljaka: čili paprike, đumbira, kurkume, ruzmarina, eukaliptusa i kamfora. Sastav Joint MD repair gela je nastao kao rezultat višegodišnjeg istraživanja na prestižnoj američkoj Mayo Clinic. Joint MD Repair Gel takođe sadrži hijaluronsku kiselinu i hondroitin, koji su u sastavu sinovijalne tečnosti zglobova i zglobne hrskavice. Ekstakt čili paprike u sadejstvu sa alkoholom, kamforom i mentolom prokrvljuje, greje, a potom hladi i dodatno pomaže da se bolje apsorbuju ostale aktivne supstance u sastavu gela.

kapsaicin

Kapsaicin se dobija iz ekstrakta čili paprike. Primenjen na kožu izaziva osećaj žarenja i hipermiju (pojačanu cirkulaciju u tretiranom području) što pomaže u ublažavanju reumatskog bola.

Kapsaicin je neuropeptid-aktivna supstanca. Utiče na sintezu, skladištenje, transport, i oslobađanje supstance P (hemijski medijator impulsa bola duž centralnog nervnog sistema).

Kapsaicin pomaže u ublažavanju bola sprečavanjem akumulacije supstance P u perifernim senzornim neuronima. Kada ima manje supstance P u nervnim završecima, impulsi bola se ne prenose do mozga. U suštini, kapsaicin blokira prenos bolnih impulsa do CNS-a.

Mehanizam delovanja se bazira na vezivanju kapsaicina za receptore na senzornim neuronima u koži, tzv. vaniloidnim receptorima tipa 1. To su jonski kanali koji se aktiviraju pri visokoj temperaturi ili hemijskim ili fizičkim nadražajima. Vezanjem kapsaicina na receptor VR-1 dolazi do izazivanja nervnog signala koji se u mozgu interpretira kao žarenje i osećaj pečenja. Takav učinak izaziva lučenje unutrašnjih analgetskih supstanci (endorfina) koji ublažavaju bol. Kapsaicin se koristi kao delotvoran lokalni antireumatik u obliku tinktura, krema, masti i gelova koji se utrljavaju u kožu

Studije pokazuju da kapsaicin može biti delotvoran lek za artritis. Pacijenti sa reumatoidnim artritisom i osteoartritisom koji su koristili kapsaicin kremu za bolna kolena iskusili su značajno smanjenje bola od 57% i 33%, respektivno, posle 4 nedelje.

Kada se nanese na kožu, kapsaicin ublažava:
• bolove u zglobovima izazvane reumatoidnim artritisom i osteoartritisom
neuropatski bol poput dijabetične neuropatije, trigeminalne neuralgije, postherpetične neuralgije…i slično
bolove nakon operacija
glavobolju
bolove izazvane psorijazom

 

JMDHondroitin – je neophodan za održavanje strukturnog integriteta tkiva, pre svega kože i hrskavice. Hondroitin stimuliše zadrzavanje vode i hranjivih sastojaka, a takođe doprinosi i elastičnosti hrskavice.

Topikalno nanošenje ove supstance potpomaže:
• pokretljivost i smanjenje bolova u zglobovima
• u lečenju bola osteoartritisa kolena
• umanjenje bolova u mišićima nakon vežbanja

 

JMD

Hijaluronska kiselina se koristi kod:
• osteoartritisa,
• povreda zglobova,
• degenerativnih promena zglobova,
• otežane pokretljivosti i bolova u zglobovima.

Značaj hijaluronske kiseline je u tome da sa drugim komponentama učestvuje u izgrađivanju hrskavica. Kod hroničnih, upalnih procesa (osteoartritis) dolazi do razgradnje hijaluronske kiseline i oštećenja hrskavica, a time se smanjuje elastičnost i pokretljivost zglobova. Hijaluronska kiselina se nalazi u vezivnim tkivima, u hrskavici, u međućelijskom matriksu, u sinovijalnoj tečnosti (tečnost oko zglobova, koja ih podmazuje).

 

JMD

Đumbir deluje antizapaljenski, dobar antioksidans, antiseptik i analgetik, stimuliše perifernu i uopšteno cirkulaciju, zagreva, otklanja grčeve i spazme. Đumbir se pokazao idealnim prirodnim lekom za ublažavanje upalnog i bolnog stanja kod artritisa. U kombinaciji sa drugim biljkama pojačava njihovo dejstvo.

Koristi se kod:
• ublažavanja bolova u leđima
• ublažavanja bolova izazvanih artritisom
• ublažavanja bolova u mišićima
reumatoidnih oboljenja
fraktura

 

JMD

Kurkuma se tradicionalno koristi u lekovite svrhe, zbog svog antiinflamatornog delovanja i inhibitornog delovanja na medijatore koji učestvuju u razgradnji hondrocita. Namenjen je osobama sa osteoartritisom. Ima pozitivno dejstvo na normalno funkcionisanje i održavanje fleksibilnosti zglobova. Pospešuje održavanje kostiju. Koži obezbedjuje potrebne sastojke koji je čine glatkom i hidriranom odmah nakon nanošenja.

 

JMD

Ruzmarin ima antiviroznoa, antibakterijsko, antiinflamatorno dejstvo i odličan je sastojak protiv reume, bolova u zglobovima i pri lečenju sportskih povreda. Pospešuje prokrvljenost kože, i blagotvoran je za umorne noge i stopala. Održava, hrani i štiti kožu i njene funkcije. Stimuliše rad limfnog sistema.

 

 

JMD

Eukaliptus se koristi za relaksaciju zgrčenih mišića i istegnutih ligamenata uzrokovanih različitim etiologijama, poput grča ili povreda mišića, lumbaga, artritisa, reumatskih tegoba. Prirodni je analgetik i stimuliše mikrocirkulaciju i ostvaruje toplotni efekat koji postepeno zagreva kožu.

 

 

JMD

Kamfor ima lokalno analgetsko i antiseptičko delovanje. Smiruje upalu mišića, neuralgiju, artritis i reumatske bolove. Koža ga odlično upija. Kamfor veoma brzo dovodi do vazodilatacije koja izaziva ugodan osećaj toplote, osveženja, peckanja i prestanak bola. Nastale senzacije odvraćaju pažnju s primarnog bola u dubljim slojevima mišićno-zglobnih struktura. Kamfor u niskim dozama, primenjen na kožu, deluje kao rubefacijens i blagi analgetik.

 

JMD

Mentol je prirodni izoprenoidni fenol. Ima analgetski efekat pa se stoga koristi i u preparatima za olakšavanje bolova u zglobovima i mišićima. Mentol se primenjuje u obliku tečnosti, krema, masti i gelova koji se umasiravaju u bolno mesto. Ublažava simptome kao što je otok, bol i pregrejanost upaljenog mesta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *