Chymoral ili Serrap md?
0
0

Poštovani, zbog ciste na jajniku ranije sam pila chymoral, sada su mi preporučili Serrap MD.. Kakva je razlika i šta je bolje?

Označite kao spam
Posted by (Pitanja: 2, Odgovori: 0)
Pitanje postavljeno 27 априла, 2020 1:02 pm
9631 pregleda
Javno pitanje
Postovani, da li postoji mogucnost da od leka "chymoral" kasni menstruacija, pila sam ga zbog linfne zlezde.
(Marija at 10 јануара, 2023 11:42 pm)
Dodajte komentar
0
Privatni odgovor

Poštovana, Serrap MD u svom sastavu sadrži serapeptazu, proteolitički enzim sa dugogodišnjom upotrebom, koji je u potpunosti bezbedan za pacijente. Takođe, smatra se i najkvalitetnijim izvorom serapeptaze, pri čemu ovaj enzim sadrži cink koji je značajan za proteolitičku aktivnost. Sadržaj Serrap MD – a je 2250 SPU/mg dok je kod ostalih oko 2000 SPU/mg što Serrap MD čini jačim, boljim, efikasnijim. Za razliku od drugih serapeptaza na tržistu, za proces proizvodnje preparata Serrap MD koristi se najkvalitetniji proces fermenmtacije. Još jedna prednost Serrap MD-a, u odnosu na druge proizvođače jeste to što sadrži dvostruko zaštićen enzim: Serapeptaza je u obliku praha koji je pomešan sa maltodekstrinom i HPMC kao nosačima i kao takav je sam po sebi gastrorezistentan, ali je punjen i u gastrorezistentnu kapsulu i samim tim je efikasnije zaštićen kvalitet Serapeptase od želudačnog soka. Sam preparat se preporučuje čak i veganima i vegetarijancima. Chymoral je lek koji sadrži mešavinu dva proteolitička enzima: tripsina i himotripsina. Primena Chymoral-a može dovesti do neželjenih efekata i alergijskih reakcija koje mogu ugroziti život, ukoliko postoji alergija na tripsin i himotripsin. Sadrži i neke šećere, te se ne sme primenjivati kod osoba koji imaju metaboličke poremećaja šećera, zatim ukoliko postoji neko genetsko oboljenje, a takođe se ne preporučuje za upotrebu kod trudnica i dojilja, za razliku od Serrap MD-a, kod kojih je ova upotreba opravdana. Chymoral se ne sme primenjivati (ili se može primenjivati, ali uz veliki oprez) ni kod pacijenata koji imaju oštećenje jetre, oštećenje bubrega ili poremećaj koagulacije (zgrušavanja) krvi. Serrap MD se primenjuje 1-2 kapsule dnevno od 60.000, ili 1 kapsula dnevno (Serrap MD Forte) 120.000 sa 200 ml vode 1 sat pre obroka ili 2 sata nakon obroka, za razliku od Chymorala koji se primenjuje 3 puta po 2 tablete, što je dosta komplikovanije.
Za sva dodatna pitanja stojim Vam na raspolaganju.
Srdačan pozdrav,
Dr Aleksandra Mickić

Označite kao spam
Posted by (Pitanja: 0, Odgovori: 43)
Odgovoreno 27 априла, 2020 8:58 pm
Jel se ovak chymoral pije 3 puta prije doručka,ruvka u vecere ili na svakih osam sati i po noći ako potregi po satima? Lp
(Drjsn at 3 априла, 2021 2:24 pm)
Dodajte komentar