PREDNOSTI KOLAGENA, KERATINA I BIOTINA ZA BLISTAVU I JAKU KOSU

PREDNOSTI KOLAGENA, KERATINA I BIOTINA ZA BLISTAVU I JAKU KOSU

Kosa je zaštitni znak svake žene i njena nega zahteva jako puno pažnje i vremena. Neke žene su rođene sa gustom i jakom kosom kojoj nije potreban nikakav trud, niti uloženo vreme i novac u tretmane. One su u ženskom svetu, poznate kao srećnice. Ali, šta možete da uradite ako niste rođene pod srećnom zvezdom? Ne očajavajte, lako i jednostavno možete rešiti problem ispucale i iskrzale kose i napokon dobiti bujnu frizuru za kojom će se svako okrenuti i sve to na jednostavan način.

Kosi je neophodna adekvatna nega. Većina žena poistovećuje to sa skupim šamponima, balzamima i različitim tretmanima za negu kose. Dok svi ovi proizvodi mogu poboljšati izgled Vaše frizure, gusta i svilenkasta kosa dolazi iznutra. Dobra ishrana i adekvatna suplementacija su neophodne za negu i zaštitu kose. 

Postoji nekoliko potrebnih hranljivih materija koje Vam mogu pomoći u poboljšanju kose, a to su kolagen, keratin i biotin.

collagen

 

  1. COLLAGEN – Vaš partner za mekoću i sjaj kose

Kolagen je neophodan protein za negu Vaše kose. Kolagen se nalazi u ljudskom telu i ključni je sastojak mnogih tkiva, posebno vezivnog tkiva. On ima jedinstvenu strukturu koja mu omogućava da utiče ne samo na kosu, već i na kožu i nokte i čini ih čvršćim i  fleksibinijim. 

Uzimanje dodatnog kolagena može imati višestruke koristi za Vašu kosu kao što su: bolja elastičnost dlake, zadržavanje neophodne vlage, mekši i sjajni izgled kose, bolji volumen i elimisanje kovrdža, ali ujedno može uticati i na fleksibilnost zglobova, jače i kvalitetnije nokatne ploče, bolje i zdravlje kosti i jake mišiće. Poznat je i po svojoj sposobnosti da podmladi izgled kože, jer se koža oslanja uglavnom na kolagen za svoju strukturu. Zato ga često možemo prepoznati i kao ključnog borca u smanjenju finih linija i bora.

 

Bez kolagena u Vašim organizmu, nemoguće je imati zdravu kosu. Kolagen podstiče rast kose i osigurava da ona ostane zdrava i negovana.

Kolagen se teško apsorbuje, zato je najbolje uzimati hidrolizovan kolagen – već delimično razgrađen, koji se može pronaći u suplementima. Na taj način, kolagen će se lakše i brže razgraditi u telu. Redovno uzimanje suplemenata pomaže da se stimuliše prirodni proces kolagena u telu, što pomaže i kod obnavljanja kose, kože i noktiju.  

 

 

2. KERATIN – Jaka i duga kosa koja se primećuje

Keratin, poznat i kao protein za kosu, je još jedan protein koji se može pronaći u ljudskom telu. On je glavni sastojak kose i noktiju. Nedostatak keratina može dovesti do slabih noktiju koji se lako lome, a takođe dovodi do slabije i tanje kose. 

Kao i kod kolagena, što smo stariji, manje regenerišemo keratin, s tim imamo i  manju zaštitu. Zato je za gustu i svilenkastu kosu suplementacija neophodna. Uzimanjem dodatnog keratina u obliku kapsula, rešićete se problema tanke i neujednačene kose i napokon ostvariti svoj san o gustoj i jakoj kosi.

 

3. BIOTIN – Štiti i poboljšava izgled kose 

Kao što je keratin protein za kosu, biotin je vitamin za kosu. Rastvorljiv je u vodi i čini deo B porodice vitamina, poznat kao vitamin B7. Biotin, takođe, igra ključnu ulogu i u zdravlju kože. 

Vašem telu je neophodna zaliha biotina da bi napravio keratin za zdrave nokte i mekanu i gustu kosu. Dok većina uravnoteženih ishrana obezbeđuje biotin koji je potreban prosečnoj osobi, osobe sa slabom kosom i noktima morale bi uvrstiti dodatnu suplementaciju u svoju svakodnevnicu.

keratin

OSNOVA ZA LEPOTU KOSE 

 

Za blistav sjaj kose preporučujemo Super Collagen + Keratin kapsule koje sadrže sve neophodne sastojke za prirodno blistav izgled kose. 

Njihov sastav je specifičan, jer sadrže najmoćnije aktivne sastojke, odnosno biotin, hidrolizovan kolagen i keratin koji poboljšavaju elastičnost i stimulišu deblji i duži rast kose. 

Pored ovih esencijajnih hranljivih materija, sadrže i ključne sastojke poput vitamina C i ekstrakta voća Amla koji vrše važan deo optimalnog formiranja kolagena i pružaju podršku rastu zdrave kose.  Ove kapsule pozitivno utiču i problem lomljenja i cepanja kose.

Korišćenjem Super Collagen + Keratin kapsula, Vaša kosa postaće zdravija, sjajnija i lakša za oblikovanje.

1 Comment

  1. Milica Dobrijevic каже:

    Kada rešite da rešite problem, svaka preporuka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *