Reishi gljiva i njena čudesna svojstva, najvažniji sastojak Orgain superfoods preparata

Reishi gljiva i njena čudesna svojstva, najvažniji sastojak Orgain superfoods preparata

reishi gljiva

Reishi gljiva je poznata po svom antikancerogenom dejstvu i često se koristi kao prirodni lek u borbi protiv raka. Istraživanja su pokazala da ova gljiva može inhibirati rast tumora i podsticati apoptozu, programiranu ćelijsku smrt kancerogenih ćelija.

Jedna studija koja je sprovedena u Kini 2012. godine, a objavljena u časopisu „Nutrition and Cancer“, proučavala je efekte reishi gljiva na pacijente sa karcinomom pluća. U ovoj randomizovanoj, placebo-kontrolisanoj studiji, pacijenti su uzimali reishi gljivu tokom 12 nedelja.

Rezultati ove studije pokazali su da je grupa pacijenata koja je uzimala Reishi gljivu imala značajno bolje stanje nego grupa koja je uzimala placebo. Konkretno, pacijenti koji su uzimali Reishi gljivu imali su poboljšanje u kvalitetu života, manje umora i bolje opšte zdravstveno stanje. Osim toga, ova grupa pacijenata imala je i značajno manji nivo tumorskih markera u krvi u poređenju sa placebom.

reishi gljiva

Ove studije ukazuju na to da reishi gljiva može biti korisna u prevenciji i borbi protiv raka, te da može imati pozitivne efekte na zdravstveno stanje pacijenata koji se bore sa ovom bolešću.

Reishi gljiva (Ganoderma lucidum) je jedna od najpoznatijih i najčešće korišćenih gljiva u tradicionalnoj kineskoj medicini. Ova gljiva je poznata i kao „čarobna gljiva“ zbog svojih brojnih zdravstvenih koristi koje ima na ljudski organizam.

Reishi gljiva se koristi već hiljadama godina kao prirodni lek za mnoge bolesti. Istraživanja su pokazala da ova gljiva ima antioksidativna, protivupalna i imunomodulatorna svojstva, te je stoga odlična za održavanje zdravlja i prevenciju mnogih bolesti.

Evo nekoliko zdravstvenih koristi koje reishi gljiva pruža:

  1. Jača imuni sistem: Reishi gljiva je poznata po svom sposobnosti da jača imuni sistem i pomaže u borbi protiv infekcija. Neki istraživači tvrde da ova gljiva može pomoći u sprečavanju gripa i prehlade.
  2. Pomaže u smanjenju stresa: ova gljiva se često koristi kao prirodni lek za smanjenje stresa i poboljšanje raspoloženja. Istraživanja su pokazala da ova gljiva može smanjiti anksioznost i depresiju.
  3. Poboljšava kvalitet sna: može pomoći u poboljšanju kvaliteta sna i smanjenju problema sa nesanicom. Ova gljiva ima opuštajuće svojstva koja mogu pomoći u smanjenju napetosti i nervoze.
  4. Smanjuje upale: ova biljka ima antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upala u telu. To može biti posebno korisno kod bolesti poput artritisa i drugih upalnih oboljenja.
  5. Pomaže u regulaciji nivoa šećera u krvi: Reishi gljiva se takođe može koristiti kao prirodni lek za regulaciju nivoa šećera u krvi. Istraživanja su pokazala da ova gljiva može pomoći u smanjenju nivoa šećera u krvi kod ljudi sa dijabetesom.

Reishi gljiva se može koristiti u različitim oblicima, uključujući kapsule, čaj i prah. Međutim, pre nego što počnete da koristite reishi gljivu kao prirodni lek, važno je da se posavetujete sa lekarom ili farmaceutom.

 

Izvor Agromedia

 

 

 

 

Comments are closed.