Kako smanjiti bore na čelu do 50% za samo mesec dana?

Kako smanjiti bore na čelu do 50% za samo mesec dana?

Bore na čelu – iako su neizbežna i normalna pojava koja dolazi sa procesom starenja, mogu da izazovu nesigurnost i pad samopouzdanja kod žena, upravo zbog toga što utiču na lepotu. Bore na čelu su možda i prva stvar koju primetimo kod drugih osoba. Zato vam dajemo 3 vrhunska saveta kako smanjiti bore na čelu do 50% za samo mesec dana.

Pre toga, moramo razjasniti da postoje 2 vrste bora:

  • statične, koje nastaju zbog opuštenosti i gubitka kolagena kako starimo, a postoje i
  • dinamičke, koje su rezultat ponavljanja pokreta. Npr. svaki put kada podignete obrve ili napravite izraz lica, mišić ispod vaše kože se skupi i formira se mala bora na čelu. Kako starimo, te bore postaju dublje i izraženije kada vam lice miruje.

Iako bore nisu nešto čega treba da se sramimo, ove već počinju da se primećuju u kasnim 20-im godinama, kao što smo rekli, kao rezultat ponavljajućih pokreta, ali i smanjenog nivoa kolagena u organizmu i spoljašnjih faktora koji utičnu na kožu

Kako telo stari, ovi proteini – kolagen i elastin se gube. Kolagen je ono što pomaže koži da ostane čvrsta i jaka, dok je elastin proteinska komponenta koja pomaže koži da zadrži svoju elastičnost. Što je osoba starija, manje će imati ovih proteina, a sa manjkom ovih proteina, gube se i druga proteinska vlakna, što ubrzava vidljivi proces starenja. Opet, ovaj proces je prirodan, ali postoji mnogo stvari koje možete učiniti da povećate rezerve kolagena i preokrenete znake starenja kože.

Već u 20-im potrebno je da razmišljate o načinu nege, uključujući anti-age serume i kreme, proizvode na bazi kolagena i hijalurona za izglađivanje postojećih bora i sprečavanje novih bora na čelu.

Ako se pitate da li je moguće smanjiti bore u kasnijim godinama – odgovor je: u izvesnoj meri, da! Posvećenost dobroj rutini nege kože kod kuće, može pomoći da se vrati glatko stanje kože lica. Ako su vam bore na čelu duboko izražene, moći ćete samo da ih omekšate i smanjite do čak 50%.

Cilj nege kože lica je da budete podmlađene i lepe, ne treba da čekate da se pojave duboke bore da biste negovali kožu, upravo suprotno – važno je da što pre krenete sa negom, kako bi i fine bore uklonili i pružili koži lepotu koju zaslužuje.

Jedan od ključnih sastojaka koji može da vam pomogne da izgladite bore na čelu je hijaluronska kiselina, a slede je peptidi protiv starenja. Hijaluronska kiselina može pomoći da se skoro odmah poboljša izgled bora na čelu, dok peptidi komuniciraju sa ćelijama – daju signale vašim ćelijama da proizvode više kolagena i elastina. Takođe, suplementi na bazi kolagena vam mogu pomoći da nadoknadite nivo izgubljenog kolagena i da dodatno pospešite izgled kože.

Šta možete uraditi i promeniti u svojoj rutini kako biste izbegli bore i imali lepu kožu?

Prva stvar koju biste trebali početi jeste svakodnevno nanošenje kreme za sunce. Kada izađete van, ultraljubičasto (UV) zračenje sunca ubrzava oštećenje kolagena i pojačava znake starenja. Kremu za sunčanje treba nanositi svaki dan, bez obzira na godišnje doba. Prema Američkoj akademiji za dermatologiju (AAD), treba da izaberete kremu za sunčanje širokog spektra sa SPF 30 ili više da biste imali adekvatnu zaštitu od štetnih sunčevih zraka.

Ukoliko ste pušač – treba da razmislite o prestanku, jer nikotin, kao jedna od 4000 hemikalija u cigaretama, smanjuje protok kiseonika i hranljivih materija do ćelija kože, što ubrzava starenje kože i izaziva pojavu ranih bora. Smatra se da pušenje takođe čini kožu manje elastičnom, posebno na čelu.

Takođe, jedna od stvari koja može izazvati bore je hronični stres. Primarni hormon stresa, kortizol, može smanjiti proizvodnju kolagena. Stalno pravljenje izraza lica povezanih sa stresom, npr. pokreti obrva produbljuju bore. Ali, dovoljno sna, zdrava ishrana i redovno vežbanje mogu vam pomoći da upravljate stresom i sprečite pogoršanje starenja kože.

Možete konzumirati hranu bogatu hijaluronskom kiselinom, najviše je ima u hrani životinjskog porekla, ali i hranu čije komponente stimulišu njenu proizvodnju, npr. bujon od kostiju, citrusi, orašasti plodovi, tamno zeleno lisnato povrće, soja.

ceramide krema

Što se tiče nege i kozmetičkih preparata – treba da uvrstite hidratantne kreme u svoju rutinu. Koža koja stari nije tako dobra u zadržavanju vlage, a kao rezultat toga, koža postaje dehidrirana, pojavljuju se fine linije i bore. Zato je važno da koristite kreme sa aktivnim sastojcima koji hidriraju kožu, serume koji sadrže hijaluronsku kiselinu li nezaobilazne suplemente sa anti-age sastojcima.

ceramide serum

Jedan od ovih suplemenata je Super Collagen Anti-Age koji u svom sastavu ima hidrolizovani kolagen (oblik kolagena tipa I), hijaluronsku kiselinu, koenzim Q10, vitamin C, vitamin E i ekstrakt nara, a svaki od tih sastojaka igra značajnu ulogu u očuvanju mladosti, mladalačkog izgleda i funkcija organizma. Super Collagen Anti-Age je u tečnom obliku, što čini konzumaciju izuzetno lakom i jednostavnom. Proizvod možete poneti bilo gde sa sobom, jer je u bočici od 25ml, koja može stati i u džep. Preporuka je da se pije jedna bočica dnevno, a efekti su fenomenalni. 

collagen shots

Dokazano je da Super Collagen Anti-Age za samo mesec dana smanjuje bore na licu do 50%. Čak utiče i na dubinu strija i ublažava njihov izgled. Kontinuiranom upotrebom Super Collagen Anti-Age preparata možete zagladiti bore i smanjiti ih do čak 67%, što je izuzetno laskav rezultat. 

To znači da se sve fine linije brišu sa lica, duboke bore značajno umanjuju, a vaša koža postaje zategnuta, podmlađena, ujednačenog tena i mekana.

Prednost Super Collagen Anti-Age preparata jeste što istovremeno postiže efekat obnavljanja ćelija u organizmu, tetiva i hrskavica, što čini da organizam bude podmlađen i iznutra, a ne samo spolja.
Vitamin C je jedan od veoma bitnih sastojaka Super Collagen Anti-Age preparata. Ovaj vitamin pripada grupi hidrosolubilnih vitamina koji su rastvorljivi u vodi pa se iz tog razloga ne akumulira u organizmu. Optimalna količina vitamina C u organizmu najviše zavisi od ishrane, a kako često nismo u mogućnosti da se pravilno hranimo, ovaj preparat će nadomestiti njegove nedostatke. Da bi se očuvala lepota kože i njen zdrav sjaj, potrebno je unositi optimalne količine ovog vitamina.


I zapamtite, LEPOTA DOLAZI IZNUTRA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *